Wij gebruiken cookies om jou de best mogelijke ervaring te leveren. Gebruik onderstaande opties om aan te geven welk type cookies jij wilt gebruiken tijdens het navigeren door onze website.

  • Tableau partner voor Business Intelligence & Data Analytics

Voorspellen met Oracle BI

Een toekomstgerichte benadering

Vragen? Neem contact met ons op

Het belang van Oracle Business Intelligence (BI) in preditive analytics

In dit artikel gaan we dieper in op de kracht van voorspellende analyse met Oracle BI.

Toepassingen van Oracle BI in de praktijk 

Oracle Business Intelligence biedt verbeteringen op verschillende organisatieniveaus, met name in datakwaliteit en operationele processen. 

Analyse, grafieken en KPI’s stellen u in staat om de juiste stuurinformatie te genereren voor verbeteringen op administratief, tactisch en strategisch gebied.

We hebben eerder benadrukt dat KPI’s (Key Performance Indicators) waardevolle instrumenten zijn om Oracle BI te helpen bij het identificeren van situaties die bijsturing vereisen. 

Door het toekennen van waarderingen of doelen aan feitelijke meetwaarden, zoals ziekteverzuim, kan Oracle BI deze situaties detecteren en advies bieden.

Oracle BI stelt u ook in staat om toekomstgericht te denken door slimme trendanalyses uit te voeren in dashboards en rapporten. Stel u bijvoorbeeld voor dat we de verkoop van de top 50 klanten van vorig jaar analyseren om te voorspellen of ze dit jaar meer of minder zullen kopen. Dit kan gedaan worden door eenvoudige lineaire extrapolatie, maar de formule kan zo complex worden als nodig is.

Met behulp van de Sales Forecasting-module in JD Edwards worden nog uitgebreidere mogelijkheden geboden om toekomstige ontwikkelingen visueel weer te geven, afhankelijk van hoe de gegevens worden ingevoerd.

Stel Agents, proactieve meldingen in

Oracle BI kan proactieve meldingen genereren via geplande taken, bekend als Agents. Deze taken worden regelmatig automatisch uitgevoerd en kunnen op basis van KPI’s en criteria meldingen versturen via e-mail of sms, of worden weergegeven op belangrijke internet- of intranetpagina’s. 

Gebruikers of gebruikersgroepen kunnen zich abonneren op de meldingen die hen interesseren, waardoor deze zich gedragen als nieuwsfeeds.

KPI watchlist & scorecards

Gebruikers kunnen KPI Watch Lists samenstellen om een samenvatting van verschillende KPI’s te creëren voor het bewaken van specifieke bedrijfsprocessen. 

Een voorbeeld hiervan is het monitoren van het magazijnproces aan de hand van KPI’s zoals omloopsnelheid, backorders, manco’s en orderpicksnelheid. 

Pas wanneer alle individuele KPI’s in het groen staan, wordt het gehele proces positief beoordeeld. Deze Watch Lists kunnen aan specifieke afdelingen worden gekoppeld, waardoor een hoger niveau van inzicht ontstaat.

Prestatiemanagement met Oracle EPM

Naast de tools van Oracle BI is er Oracle EPM (Enterprise Performance Management). Deze tools maken gebruik van Oracle BI en bieden geavanceerde mogelijkheden voor het proactief monitoren en sturen van de organisatie. Deze tools zijn geïntegreerd in het totaalpakket dat Oracle BI kan bieden.

Toekomstgerichte analyses met conditional dashboarding

Een belangrijk aspect van Oracle BI is Conditional Dashboarding. Hiermee worden specifieke secties op een dashboard pas getoond wanneer bepaalde drempels worden overschreden, in lijn met het principe van Management by Exception.In een geautomatiseerde wereld zijn we immers alleen geïnteresseerd in zaken die aandacht vereisen.

Big Data

Met Oracle BI kunt u de toekomst van uw organisatie voorspellen en actief beheren. Het stelt u in staat om intelligente, op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen, wat essentieel is voor het concurrentievermogen en succes van uw bedrijf.

Hoe Oracle BI uw bedrijf kan helpen

Met Oracle BI kunt u de concurrentie voorblijven door gebruik te maken van de kracht van voorspellende analyse en intelligente besluitvorming. Ontdek de voordelen van Oracle BI voor uw organisatie:

1. Verbeterde prestaties

Oracle BI helpt u om de prestaties van uw organisatie op operationeel, tactisch en strategisch niveau te verbeteren. Met betere inzichten kunt u snellere, effectievere beslissingen nemen.

2. Proactieve meldingen

Ontvang proactieve meldingen over belangrijke KPI’s en bedrijfsprocessen, zodat u snel kunt reageren op veranderingen en kansen.

3. Toekomstgerichte analyses

Met Oracle BI kunt u toekomstige trends voorspellen en strategieën ontwikkelen om uw bedrijf vooruit te helpen.

4. Geïntegreerd Prestatiemanagement

Combineer de kracht van Oracle BI met Enterprise Performance Management voor nog diepere inzichten en proactieve sturing.

Vraag een demo aan

Wilt u de mogelijkheden van Oracle BI zelf ervaren? Vraag een demo aan met een van onze consultants en ontdek hoe Oracle BI uw organisatie kan transformeren.

Neem contact op met onze BI consultants

Onze deskundige BI-consultants staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij de implementatie van Oracle BI. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat.

Conclusie

Met Oracle Business Intelligence kunt u de toekomst van uw organisatie voorspellen en actief beheren. Het stelt u in staat om intelligente, op gegevens gebaseerde beslissingen te nemen, wat essentieel is voor het concurrentievermogen en succes van uw bedrijf. Wacht niet langer en ontdek de voordelen van Oracle BI voor uw organisatie.