Wij gebruiken cookies om jou de best mogelijke ervaring te leveren. Gebruik onderstaande opties om aan te geven welk type cookies jij wilt gebruiken tijdens het navigeren door onze website.

  • Tableau partner voor Business Intelligence & Data Analytics

Onze diensten

Als Tableau partner is Cadran Analytics een specialist op het gebied van Business Intelligence en Data Analytics. Cadran Analytics is een zusteronderneming van Cadran Consultancy, een bedrijf dat al 25 jaar ERP software implementeert bij bedrijven in de Benelux.

Onze jarenlange kennis van ERP-systemen helpt ons om samen met onze klanten meer uit hun bedrijfsdata te halen. We hebben als geen ander door waar de grootste kansen voor uw bedrijf liggen, hoe we data uit verschillende data bronnen bij elkaar kunnen brengen, en welke inzichten echte waarde voor uw bedrijf creëren.

Onze methoden en technieken

  • Data visualisatie speelt een rol in vrijwel alle projecten die wij uitvoeren. In sommige gevallen heeft u behoefte aan een interactieve visualisatie die dusdanig op maat gemaakt moet worden dat dit niet mogelijk is in de tools waar u mee werkt. In andere gevallen voeren we eerst een data analyse uit (bijvoorbeeld machine learning), waarna de resultaten gevisualiseerd worden zodat u hiermee aan de slag kan. Weer in andere gevallen ontwikkelen we een volledig dashboard met vele visualisaties. Het belangrijkste aspect van data visualisaties is dat de gebruiker de visualisatie begrijpt. Hierom maken wij onze visualisaties vooral intuïtief voor de gebruiker.

  • Uw data bevat potentieel enorm veel relevante informatie. Het extraheren van de waardevolle inzichten is echter vaak een stuk moeilijker dan het lijkt. De gegevens zijn misschien niet goed gestructureerd, ze bevatten veel ruis, of de gegevens zijn opgeslagen in veel verschillende bronnen, waardoor traditionele applicaties niet meer volstaan. Gelukkig hebben wij de tools, de mensen en de kennis in huis om u te helpen optimaal gebruik te maken van uw data en de onderliggende relaties weer te geven.

  • Geavanceerde voorspellingstechnieken stellen ons in staat om inschattingen te maken van de toekomstige vraag naar producten of diensten. Zo kunnen we bijvoorbeeld op basis van historische verkoopgegevens de vraag naar uw producten voorspellen. Met deze informatie kunnen we vervolgens samen uw voorraadbeheer of personeelsplanning optimaliseren.

  • In what-if analyses komen data visualisatie, data analyse en machine learning bij elkaar. Er zijn verschillende toekomstscenario's en u vraagt u af wat de impact is van de beslissingen die u vandaag maakt, op de stand van zaken over enkele dagen, weken of maanden. Hiervoor analyseren we eerst uw data om de onderliggende relaties te begrijpen. Vervolgens worden voorspellingen en mogelijk simulaties gemaakt om de waarschijnlijkheid van de verschillende toekomstscenario's in te schatten. Uiteindelijk worden de uitkomsten gevisualiseerd op zo een manier dat u vandaag een weloverwogen beslissing kan maken.