Wij gebruiken cookies om jou de best mogelijke ervaring te leveren. Gebruik onderstaande opties om aan te geven welk type cookies jij wilt gebruiken tijdens het navigeren door onze website.

  • Tableau partner voor Business Intelligence & Data Analytics

Voor Arcadis is een machine learning model ontwikkeld waarmee doorlopend voorspellingen worden gemaakt voor de uiteindelijke kosten van projecten. De voorspelling geeft een indicatie of de Project Manager het project moet bijsturen. Om dit machine learning model te ontwikkelen, is data vanuit meerdere bronnen samengevoegd.

Op basis van beschikbare data zijn we conceptueel gaan brainstormen wat na een agile aanpak heeft geleidt tot het ontwikkelen van een machine learning algoritme. De gebruiker staat bij ons centraal; op basis van continue feedback vragen op het ontwerp is een overzichtelijk dashboard ontstaan; op al deze vlakken zijn we tevreden over de snelle en flexibele ondersteuning vanuit Cadran Analytics. We hebben veel gehad aan Jelle en zijn team; ze begrijpen hoe onze business werkt en op welke manier ze dit kunnen toepassen in hun analyses.

Oscar van der Vaart, Business Process Manager bij Arcadis

Bij het Nederlandse Rode Kruis hebben we het maandelijkse rapportageproces geautomatiseerd. Data uit Microsoft Dynamic AX wordt, aangevuld met andere data, verwerkt tot (pdf) overzichten die uitgestuurd worden naar de verantwoordelijke budgethouders. Ook is er een applicatie ontwikkeld waarmee de jaarlijkse begroting gemaakt wordt. 

“Cadran Analytics biedt het Rode Kruis rapportages van hoge kwaliteit die goed zijn in te zetten voor de organisatorische ontwikkelingen die wij doorvoeren. Voor de totstandkoming van de maandelijkse (financiële) managementrapportage wordt intensief gebruik gemaakt van de tool en is er een grote tijdsbesparing gerealiseerd, waardoor de controllers zich meer op de inhoud kunnen richten.

Voor de begroting 2019 hebben we zowel voor de budgethouders als voor de managers de online tool ingezet. De tool biedt een eenvoudig invoerformat, waarbij de nodige vaste gegevens worden weergegeven. Gebruikers hebben het gebruiksgemak ervaren en voor de afdeling Planning & Control werd het begrotingsproces met circa twee weken ingekort. Diverse controles zijn ingebouwd en de output wordt gegenereerd, zonder dat data uit diverse gegevensbronnen bijeen moet worden gebracht.”

Wilco van Wijck, Clustermanager Finance & Control bij Het Nederlandse Rode Kruis

Bij Reikon zijn een aantal dashboards ontwikkeld op basis van data uit Exact Globe. Dit gaat vooral over finance, sales en logistiek. Enkele maandelijkse rapportages zijn ook als pdf te downloaden vanuit de dashboards. Ook zijn er wat dashboards waar data ingevoerd worden, bijvoorbeeld voor het maken van de begroting.

Wij hebben Cadran Analytics en met name het team erachter leren kennen als betrouwbaar, creatief en met een zeer goed oor voor de wensen van ons als klant. Inmiddels hebben we een werkend dashboard wat inzicht geeft in onze dagelijkse gang van zaken, maar wat ons daarnaast ook ondersteunt op het gebied van data- en risicoanalyse. We bevelen Cadran Analytics dan ook van harte aan.

 Teus Visser, Directeur Reikon BV