Wij gebruiken cookies om jou de best mogelijke ervaring te leveren. Gebruik onderstaande opties om aan te geven welk type cookies jij wilt gebruiken tijdens het navigeren door onze website.

  • Uw partner voor een modern Data Analytics Platform

Tableau Implementatie

Aan de hand van 5 essentiële stappen

De knoop is doorgehakt: u gaat aan de slag met Tableau. En nu wilt u zo snel mogelijk de eerste resultaten zien. Cadran Analytics heeft al tientallen Tableau implementaties uitgevoerd. Doordat we werken met een vast stappenplan, kunnen we garanderen dat u niet alleen snel aan de slag kunt met Tableau, maar dat Tableau ook door al uw collega’s omarmd wordt. Zo zorgen we ervoor dat uw bedrijf echt data-driven wordt.

Stap 1: Het Minimum Viable Product bepalen

Allereerst moeten we samen bepalen welke data-analyses we met Tableau willen uitvoeren. Tijdens een brainstormsessie brengen we uw kennis van uw business samen met onze Business Intelligence expertise. Met behulp van whiteboards laten we eerst de creativiteit de vrije loop, waarna we de sessie(s) afsluiten met een concreet plan. Een essentieel onderdeel van de Tableau implementatie. Dit plan noemen we het Minimum Viable Product (MVP): de meest relevante analyses waarmee we snel resultaat willen boeken.

Stap 2: De MVP-analyses ontwikkelen

De volgende stap in de Tableau implementatie is dat we de MVP-analyses ontwikkelen. Als u dat wilt, kunnen we dit zelfs samen met een of meerdere van uw business analisten doen. We installeren en configureren Tableau (on-premise of in de Tableau Cloud), verbinden gegevens uit verschillende databronnen en ontwikkelen de dashboards die onderdeel zijn van het MVP. Doordat we deze eerste analyses vergelijken met uw bestaande rapporten, controleren en valideren we de gegevens direct. Zo weet u zeker dat uw data klopt.

Stap 3: Presentatie van de analyses

Als de analyses ontwikkeld zijn, presenteren we de deze aan de betrokkenen binnen uw organisatie. Ook geven we een korte workshop zodat u zelf ook aan de slag kunt gaan met het aanpassen van bestaande dashboards of het ontwikkelen van volledig nieuwe dashboards. Omdat de analyses al gevalideerd zijn, geven we de benodigde personen ook toegang zodat ze er dagelijks gebruik van kunnen maken.

Stap 4: Doorontwikkelen

De meest relevante analyses zijn opgeleverd! Bovendien heeft u niet alleen toegang tot de rapportages, u heeft ook geleerd hoe u dasboards kunt uitbreiden en aanpassen. Doordat u en uw collega’s zelf de kracht van Tableau hebben ervaren, heeft u de kansen en mogelijkheden van BI leren kennen. We kunnen nu bestaande dashboards uitbreiden en Tableau gaan inzetten voor nieuwe afdelingen en processen.

Stap 5: Nazorg

Nadat de Tableau implementatie is afgerond, blijft Cadran u ondersteunen op het gebied van BI & Analytics. Loopt u ergens tegenaan of komt u simpelweg tijd tekort om de benodigde analyses te maken? Of wilt u dat uw medewerkers getraind worden in het gebruik van Tableau? Dan komen we graag langs om u te helpen. Ook als op een dag besloten wordt dat u predictive analytics wilt inzetten, denken we graag met u mee.

       Jelle Huisman Cadran Analytics

Wilt u meer informatie over Tableau?

Ik ben Jelle Huisman, oprichter van Cadran Analytics. Ik bespreek graag de voordelen van Tableau voor uw organisatie. Ik ben eenvoudig te bereiken via info@cadran-analytics.nl of 033-2471599

Neem contact op!